Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmes Sablonok ............. tovább>>>

2011.11.07

Hogy kezdődik egy romantikus vígjáték ???   99 %-ban így.

A feleség hazatér a bevásárlásból, általában chevrolet kombi -val. Kezében 1-2 papírzacskó mert ugye környezetvédő (is) az utcán a ház előtt sövény, betonjárda. Egy öreg kedves szomszéd ráköszön, és mosolyog, amint a ház elé ér egy másik szomszédjával fut össze aki  vagy a kutyát sétáltatja vagy kocog (fekete spotrszerkóban) de ezek már nem köszönnek neki mert kissé beképzeltek, és felvágósak.

A postaládából kiveszi az aznapi levleket, és talál köztük egyet ami fontos. hosszasan olvassa összeráncolja homlokát majd mosolyogva a házba lép ahol két gyereke várja, egy  kisfiú, és egy kamaszodó lány aki lázadó, és már trágár szavakat is megenged magának.

A férj vagy ügyvéd vagy orvos,de biztos, hogy jó pozícióban van, és jól keres. Biztos, hogy van egy rivális szomszédjuk aki gazdagabb, és menőbb mint ők.

Az apa megígéri, hogy az idén aztán tényleg elmennek nyaralni vagy Párizsba vagy valamelyik exotikus szigetre, persze tudja mindenki, hogy ez csak üres ígéret.

 

Rendőr akciófilmekben.

Kiégett, morcos, (neve Joe) feltétlen kell legyen vagy egy lánya akivel már rég nem tartja a kapcsolatot, vagy egy felesége akivel csak futólag szokott néha kommunikálni.

Minden reggelét itallal kezdi meg 5-6 kávéval, borostás, postaládájában halomra a sok elnem olvasott levél számla. Főnöke vagy néger vagy fehér, ha néger akkor molett szakállas gyűrű-göndör hajú, ha fehér akkor viszont magas sovány, szúrós tekintetű.

Unalmas mindennapok az őrsön de hirtelen egy nagyon fontos megbízást kap.

A főnöke így szól...  

- Joe te vagy a legmegfelelőbb erre a feladatra !!!

Joe kissé habozik majd elvállalja.  -Rendben főnök ezt még elvállaom, de ez lesz az utolsó , mondja határozottan de ő is tudja, hogy ez addig sem igaz míg kimondja.

Leereszkedik az alvilágba, hogy infót szerezzen a célszemélyről, belép egy füstös kocsmába, és azonnal mellé ül egy szőke agyonfestett prostituált aki nyomban tudja róla, hogy zsarú.

- Kaphatok egy tűzet? .. kérdezi a prosti a zsarútól, aki épp a viszkijét kortyolgatja.

-Tudok néhány jó infót... mondja a prosti a zsarúnak

A zsaru mélyen a szemébe nézz , és kérdezi.. honnan tudtad ?

A prosti válasza a következő...  - Úgyan már ti mind egyformák vagytok, kiszúrtam rögtön, hogy koppó vagy.     majd a cigaretta füstjét ráfújja a zsarúra, ezzel jelzi,hogy egy ingyen menetre is hajlandó vele de csak azért mert ő az aktuális főhős ebben a filmben.

A kiégett morcos zsaru fülest kap a prostitól, hogy hol találja a rosszfiúk főnökét.  Hősünk elmegy a lebujba ahol a főnök tanyázik, de a bejáratnál nagydarab kidobó áll, hősünk félholtra veri a kidobót pedig az legalább 50 kilóval, és 20 cm magasabb nála.

Bent a főnök kártyázik néhány ittas cimborája, és kiégett lotyó társaságában. Egyik rosszfiú nekiáll a zsarunak de a zsaru fejbelövi. A rosszfiúk főnöke csak mosolyog ezzel is azt bizonyítva, hogy ő nem ijed meg hősünktől. Persze semmi bizonyíték így hát nem tudja a rosszfiúk főnökét bekisérni a rendörségre.

Másnap az őrsön a rendőrfőnök már idegesen várja hősünket.

- Normális vagy Joe ??? .. kérdezi hősünket a rendőrfőnök

- Lelőtted egyik emberét a másikat pedig félholtra verted !!!  üvölti a rendőrfőnök hősünknek.

- Ebből a szarból nem tudom hogy fogsz kimászni . mondja a rendőrfőnök Joenak.

 

Nyugdíjazott kém...

Már hatvanas éveiben jár, sármos (neve Harry) megjárta az össze ismert, és hirhedt kém, és hírszerzői iskolát amit csak lehetett, KGB, Izraeli hírszerzés, Olasz kapcsolatok, minden amit csak el lehet képzelni.

Sok Orosz, és Izraeli kémismerőse van, lakhelyét állandóan változtatja, amit meg is jegyez a film közepe fele (tudod ez is a kém szakmával jár) állandó párja nincs mert hát ez is a kémszakma ártalmai közé tartozik.

Már szinte elfeledték mikor egy fiatal fekete öltönyös ember keresi fel lakásán...

- Maga Harry ? ... kérdezi tőle a gyanús külsejű férfi.

- Igen.. válaszolja hősünk

- De honann tudta, hogy itt lakom? ... kérdezi hősünk a fiatal férfit

- Ugyan már Mr. Harry... válaszolja a férfi   -Tudja a mi szakmánk már csak ezzel jár.

Harry rájön, hogy ez a fiatal fekete öltönyös férfi csakis a kémelhárítóktól lehet.

- Fontos ügyről van szó ... mondja a fiatal férfi hősünknek

- Már kiszálltam ... válaszolja fenhangon Harry

- Tudja Harry ebből a szakmából nem lehet kiszállni soha .... mondja a fiatal férfi, és megjegyzi, hogy maga a nagyfőnök küldte őt, hogy átadja a fontos küldetést. Harry megkérdezi, hogy még mindig él a vén kéjenc aki a nagyfőnököt jelenti, és, hogy még mindig kedveli a Cubai szivart ???

Bemennek a lakásba mert hát egy ilyen fontos ügyet nem lehet csak úgy az utcán tárgyalni.

- Miről lenne szó ?  ... kérdezi Harry a fiatal férfit

- Az Észak-Koreaiak  ... válaszolja a fiatal férfi aggódó hangon.

Atomtölteteket tárolnak amik élesítve vannak, és fenyegetést jelentenek Amerikára, persze tárgyalni nem hajlandóak így nem marad más mint ön Mr. Harry ..  behatol a bázisúkra hatástalanítja a tölteteket, és aztán hazajön.

- Simma ügy ... mondja a fiatal férfi Harry-nek

Persze közben el kell intézzen legalább vagy 2000 koreai katonát meg kutyákat amik a bázist őrzik, aztán bejutni a páncélszekrénnyel őrzött biztonsági kódokkal felszerelt lézeres mindenes fasz se tudja még mi mindennel felszerelt terembe ahol  a mikrocsipet őrzik amik az atomtölteteket irányítják.

Tehát megint csak a világot kell megmenteni hősünknek, nem is olyan nagy feladat. Harry gondolkodik összeráncolja homlokát, régi emlékek kavarognak benne, aztán persze azt feleli.

- Igen  elvállalom

Hősünk Koreába érkezik inkognitóban ahol már egy beépített Koreai kettős ügynök várja aki minő meglepetés egy csinos fiatal lány. Itt már tudni lehet, hogy a film végén összejönnek Harry, és a Csinos kémlány.

Miután Harry bejut a bázisra (ahol legalább 2000 katonát lőtt le egymaga persze neki közben semmi baja nem esik, és a kutyákkal is végzett na meg a rengeteg biztonsági felszerelést is hatástalanította), szembesűlnie kell azzal, hogy a csinos kémlányt már fogvatartja az a Koreai tábornok aki  barátját megölte egy 30 évvel azelőtti akcióban. Így hát nem elég, hogy hősünk az egész világot kell megmentse most még a kémlányt is ki kell szabadítsa úgy hogy közbe nehogy valami baja essen.

A Koreai tábornok (aki alacsony, és szúrós gúnyos tekintettel rendelkezik) azt mondja 

- ÁÁÁÁ Harry !!! tudtam, hogy te lehetsz az, csak egyedül te vagy képes rá, hogy ide behatolj.

Harry ideges lesz eszébe jutnak a régi emlékek mikor ez a tábornok megölte ez egyetlen igaz barátját.

- Most véged... mondja a Koreai tábornok hősünknek. De abban a pillanatban kirugja a kezéből a pisztojt a kémlány, és Harry leüti a tábornokot. Így a világot is megmenti Harry, és a kémlány is megmenekül akivel a film végén egy eldugott szigeten kortyolgatják a hűs limonádét.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.