Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új sorozat őrület....... NCIS, és társai

2011.11.10

Biztos rég észrevettétek ti is, hogy a Brazil szappanoperákat felváltotta a halottkémes nyomozós igazságügyis filmek tömkelege. 

Talán a Bostoni halottkémek volt az első ebben a műfajban amit láthattunk. Aztán CSI New York, és a NCIS Los Angeles.  És egyre több sorozat készűl ilyen témával mint a fent említett filmek. Hogy mi a sikerük titka ??  hát ezen lehetne gondolkodni sokat, de az biztos, hogy ezek a filmek teljesen más megközelítésből mutatják be a nyomozás menetét mint például a régi Columbo, vagy Kojak sorozat. Columbo forogna a sírjában ha ezeket a fimeket látná. 

Ezek a filmek betekintést engednek egy mai igazi nyomozás menetébe, míg a régi filmek egyáltalán nem erre építettek.  Columbo egy otthagyott cigaretta csikkből vagy egy zsebkendőből jött rá ki az igazi gyilkos, ám a mai nyomozós filmekben a nyomozási módszerek teljesen mások, laboratóriumi körülmények közt vizsgálnak mindent, DNS stb: Szerintem ebben reljik a sikerük, az igazi valós nyomozást mutatják be ahogy az az igazi életben is müködik, na , és persze a vér, erőszak is sokat nyom a latba, hisz a mai filmek ezek nélkül elképzelhetetlenek lennének.

Én nem rajongok ezekért a filmekért, de tény, hogy ezzel a műfajjal nagyon megfogták a nézőket, és felfelé ível eme sorozatok pályája.

És végszónak annyit, hogy ezeknek a filmeknek az őse szerintem az X-akták volt, habár abban a filmben idegenek után nyomoztak de a módszerek nagyon hasonlóak voltak.

 

main_billfdgfboard.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

358125-20111012-9xaps6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xaktak_hatterkep_261907_82735_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.