Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.június

 

 

 

 

BMX Banditák. (bmx Bandits) 88 perc, 1983

 2011.06.29 kategória/ kaland/   rangsorolás /  rossz  film

Hozzászólások 1 

Egy kalandfilm amit inkább úgy jellemeznék hogy egy BÖRLESZK.


 

-------------------------------------------------------------------

A Dzsungel markában.(BloodMonkey) 90perc 2007 (18)

 2011.06.22 kategória/ horror /   rangsorolás /  rossz  film

Hozzászólások

Még egy unalmas horror film.-----------------------------------------------------------------
 

Minden idők legrosszabb filmjének választotta az IMDb az Álomt.net című filmet.

pink.png

N. Forgács Gábor filmjének azt az egyetlen célt sem sikerül teljesítenie, amit kitűz maga elé, ugyanis nem vicces, és cseppet sem szórakoztató. Az önmagukat a vásznon felismerő mellékszereplőkön kívül alig akadt valaki, aki nevetett a teremben. Később jöttem rá, hogy unalmamban a pompon szó helyesírásán elmélkedtem, és rájöttem, hogy utoljára a "papucs orrán pamutbojt" kezdetű mondatban írtam le.


Pedig pár jó poénért cserébe eltekintenénk a tökéletesen környezetidegen elemektől, mint a pomponlánycsapatok és a sportkocsival iskolába járó tizenévesek, és elnéznénk a sablonos, kiszámítható történetet is. Reginát (Labancz Lilla), a pomponcsapat menő, szőke vezérszurkolóját ismeretlen okból kirúgják a trendi sportgimiből, és egy csúnya, elit iskolába száműzik. Ami egyébként azért elit és konzervatív, mert a tanulók erotikus diáklány-szettre hajazó egyenruhában hajlongnak a kólaautomata előtt, és még franciaórájuk is van. Megkezdődik a gazdag, elkényeztetett lány beilleszkedési harca, és elképesztő jellemfejlődése, aminek a csúcspontján kiderül, hogy az igaz barát az, akivel hagymás hamburgert eszik az ember.De nem lehet mindent a műfaj sajátosságaira fogni, és érezték ezt a film készítői is, mikor komplett használati utasítással látták el a közönséget: "Álmodjunk együtt, lazuljunk le, vegyük észre az ironikus pillanatokat és a szarkasztikus humort!" Az utóbbi kettőnek egyébként nyoma sincs a filmben, hacsak nem hívjuk így azt a kínos helyzetet, mikor valami már annyira rossz, hogy átcsap önmaga paródiájába. Ilyen például a gokartverseny, ami nagyjából annyira izgalmas, mint egy kerületi diákolimpia dömpertoló középdöntője. Hasonlóan érthetetlen és ciki, hogy a főszereplő megmozdulásait a Tom és Jerry-epizódokból ismert hanghatások kísérik. A Spinédzserek-hez vagy a Dr. Szöszi-hez mint előképekhez már csak a színészi alakítások miatt sem mérhető a film. Az Álom.net-ben az amatőr szereplők képtelenek normálisan hangsúlyozni, a bunkó, menő csávót alakító Jankóczky Attila megszólalásai kifejezetten kínosak, a pomponlányok pedig bebizonyítják, hogy a buta libás hisztit és visítozást is lehet hiteltelenül előadni. Az elit gimnázium barna hajú csordavezérét, Líviát alakító Czifra Kinga magasan a legjobbnak tűnt az amatőrök között, de mint kiderült, csak addig, amíg csúnyán kellett néznie.


A valódi színészek, amit lehetett, kihoztak a figurájukból. Rékasi Károly a tesitanár szerepében ügyesen elkerülte a tornaórán nyálát csorgató spori kliséjét, ami ilyen sűrűségben adagolt himbálózó mell közepette komoly eredménynek mondható. Reviczky Gábor igazgatóként, a forgatókönyvnek megfelelően kizárólag közhelyekben beszél, és ez talán a film egyetlen mosolyogtató, visszatérő vicces eleme.Az Álom.net legeltaláltabb eleme a tinivígjátékoknál alapvető fontosságú filmzene, ami tökéletesen eltalálja a célközönséget, és a videoklipek is biztosan jól szolgálják majd a profi reklámkampányt. Sejthető volt, hogy egyszer ez is bekövetkezik, és az Amerikából importált tini álomvilág felüti a fejét a magyar filmben. Fogyasztói elvárás ugyanis nem maradhat kielégítetlen, és a piacon keletkező lyukakat a szemfüles alkotók hamar betömködik. Az Álom.net-et hiánypótló filmnek szánták, de kiderült, hogy a kutyának sem hiányzott.


--------------------------------------------------------------------

A negyedik. (I Am Number Four) 110 perc, 2011

 2011.06.17 kategória/ akció thiller/   rangsorolás /  rossz  film

Hozzászólások 10

Egy koppintás az egész film , és tele van sablonos jelenetekkel.
-----------------------------------------------------------------
 

 
Akárcsak a Légió úgy ez a film is egy bukás....


Műfajokat összeturmixolni szép dolog, kiváló filmek születtek már így. Ehhez azonban érzék kell, amivel Scott Charles Stewart sajnos nem rendelkezik: filmjét horrorból, fantasy-ból, westernből és akciófilmből gyúrta össze. A végeredmény pedig olyan, mintha a hűtőben talált minden maradékot belepakoltunk volna egy szendvicsbe – villámgyorsan átmegy rajtunk, aztán el is felejtjük.Ebben a nagy 3D felhajtásban nem is az a legrosszabb, hogy sötét, homályos, olcsó eszközökkel operáló filmeket kell néznünk, hanem az, hogy a forgatókönyvekből a maradék kreativitást is kiölte. Minek történettel, vagy figurákkal bíbelődni, amikor elég, ha tízpercenként a néző ölébe ugrik valami.

A Pap sztorija annyira vékony, elcsépelt, közhelyes, hogy még a VHS korszak B-kategóriás legendái is pironkodnának miatta. A film elején gyorstalpalóban elmondják a tudnivalókat: vámpírok mindig is voltak, és mindig is harcoltak az emberiséggel. Mi győztünk, köszönhetően az egyháznak és az általa kinevelt, szuperképességekkel megáldott papoknak.

A vámpírokat rezervátumokban zártuk, most azonban néhányan kitörtek, és elraboltak egy lányt, akinek a nagybátyja történetesen pap. A férfi, a leányzó szeretőjével az oldalán a vámpírok nyomába szegődik, hogy megmentsék őt a gonosz karmai közül.  

kep.php.jpg
 

A Háború a vámpírok ellen akkor lehetne jó film, ha nem venné ilyen végtelenül komolyan önmagát. Stewart azonban nem ismer viccet, sőt, még a vallásról és a hitről is szeretné megosztani a gondolatait, ami végképp nem fér bele egy alig 80 perces opusba.

Őszintén nem értem, hogy például Karl Urban cowboy-vámpír-Clint Eastwood főgonoszában hogy nem látta meg senki a humorforrást. Márpedig nem tették, úgyhogy ez a figura minden idők egyik legröhejesebb antagonistájaként vonul majd be a filmtörténelembe. Paul Bettany a borzalmas Légió után állt ismét Stewart kamerája elé, hogy a film egyetlen értékelhető színészeként mentse a menthetetlent.

Rajtuk kívül Maggie Q és Cam Gigandet kap még nagyobbacska szerepet; előbbi kizárólag azért, mert mellei vannak, ami nélkül nincs film. Cam Gigandet pedig olyan lelkesen másolja Brad Pitt manírjait, mintha egy hasonmás versenyen lenne.

priest_artwork_20110306141431_normal.jpg

Egy ilyen filmet persze mindenki az akciójelenetek miatt néz meg, és a Pap a szerény költségvetése ellenére ezen téren nem okoz csalódást. A CGI ugyan néha túlságosan is rajzfilmszerű, a vámpírok ellenben kellően félelmetesek, kár, hogy a nevetségesen alacsony korhatár-besorolás miatt igazi vérfürdőről csak álmodozhatunk.

Egy bátrabb, kreatívabb, és főleg öniróniával is rendelkező rendező kezei között talán szórakoztató marhaság született volna Hyung Min-Woo képregényéből, Stewart mozija azonban mérhetetlenül ostoba, zavaróan öntelt vegyes felvágott  ami néha már annyira bűn rossz és vállalhatatlan, hogy majdnem jó.  

199985_galeria_a_pap_haboru_vampirok_ellen12.jpg

  

----------------------------------------------------------------

A pap - háború a vámpirok ellen  87perc 2011 (16) 

 2011.06.11 kategória/ akció horror/   rangsorolás /  közepes film

Hozzászólások

Nekem nem tetszik a film, sőt kijelentem ez a film nem jó. 

---------------------------------------------------------------

 

Álom.net   96perc 2009 (12)

 2011.06.09 kategória/ vígjáték/   rangsorolás /  rossz film

Hozzászólások

Szánalmas rossz film. Azt hiszem az elemzésből ki is derül, hogy mennyire nem vesszi komolyan ezt a filmet még az elemző sem. 

-------------------------------------------------------------
 

A Yeti visszatér. (Abominable) 94 pers 2006 

 2011.06.08 kategória/ horror/   rangsorolás /  rossz film

Hozzászólások 1

Egy nagyon rossz film , pocsék színészi alakítás és számalmas effektek.


 

--------------------------------------------------------------

 

És hamarosan sötétség.(And soon the darkness)  

 2011.06.06 kategória/ thiller/   rangsorolás /  közepes  film

Hozzászólások

Ha nem lett volna az első 50 perc olyan unalmas akkor egy egész jó film lehetett volna.------------------------------------------------------------------------
 

Hívatlan vendég.(The uninvited) 87 perc, 2009

 2011.06.03 kategória/ horror/  rangsorolás /  jó  film

Hozzászólások 1

Egy jó film. Kicsit érdekesen índul , de a végén meglepő fordulattal lep meg minket ez az alkotás.---------------------------------------------------------------

Féktelen harag.(Drive Angry3D) 104perc 2011 (18)

 2011.06.03 kategória/ akcióthiller /   rangsorolás /  rossz  film

Hozzászólások 7

Szerintem a 2011-es év bukása ez a film. Nicolas Cage nem kéne erőltesse az ilyen szerepeket.

 

------------------------------------------------------------------

Gyilkoscápa vs Óriáspolip.(Mega Shark vs. Giant Octopus) 85 perc, 2009

 2011.06.03 kategória/ akció /   rangsorolás /  rossz  film

Hozzászólások 2

A világ legrosszabb filmje az már tuti.Ha nevetni akartok nézzétek meg.