Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majomper

2013.02.11

Ritka manapság a jó film, ezért is nagy kincs számomra a "majomper" című film. 

A film nem is olyan régi mint első ránézésre gondolná az ember, és ennek ellenére egy elsőosztályú dráma.

Ebben a filmben nincs akció, vér, látványeffekt mégis odaszögez minket a monitor elé.

inherit_the_wind-1-.jpg

 

Nem csoda hisz olyan szereplők vannak a filmben mint Jack Lemmon vagy George C. Scott. Aki jártas a film világában az tudja, hogy két színészóriásról van szó. Maga a film története is egy igen kényes témát feszeget, amely téma abban az időben amelyben a film játszódik talán a legkényesebb témának számított.

Vallás kontra Tudomány !!! 

Egy történelem tanár egy igen vallásos déli kisvárosban Darwin tanait állítja szembe a vallásos meggyőződéssel. A tanár elmondja egy órán, hogy szerinte az embert nem az Isten teremtette hanem egy több évmilliós evolúción keresztül jutott el oda ami ma is.

Ezt megtudják a város vallásos vénjei, és bíróság elé állítják. A nagy nyilvánosság előtt zajló tárgyaláson, amely a daytoni "majomper" nevet kapta, életre-halálra szóló drámai küzdelem bontakozik ki a Biblia-tudósként is ismert híres közvádló, Matthew Harrison Brady és az ugyancsak neves védőügyvéd, Henry Drummond között.

A színészi alakítás a filmben tökéletes, akárcsak a helyszín a statiszták a párbeszédek, és minden ami ebben a filmben van. Aki akar egy igazán jó filmet látni az nézze meg. A sok popcorn mozi sablonos világában ez a film egy igazi felpezsdülést nyújt.

Nem is akarom tovább húzni az időt ez a film egyszerűen tökéletes.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.